Την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού εξέφρασε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης με φόντο την ατζέντα για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της καλής επιδημιολογικής εικόνας της Κρήτης.

«Περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο, όπως η Κρήτη, είναι εύκολο να επιβαρυνθούν με κρούσματα και η κατάσταση να ανατραπεί. Πρέπει να επιμείνουμε στην τήρηση των μέτρων ώστε να μην ανατραπεί η εικόνα του νησιού», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο κ.Βαβουρανάκης.

Για την ποιοτική αξιολόγηση της διασποράς της νόσου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σημείωσε πως «έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη διενέργεια μαζικών τεστ σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν επαφή με κοινό. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μία σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα».

Σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων covid ο κ.Βαβουρανάκης πρόσθεσε πως «τα εμβόλια για τα οποία έχουν προγραμματιστεί ραντεβού θα γίνουν χωρίς προβλήματα. Επίσης έχει εξασφαλιστεί και η δεύτερη δόση των εμβολιασμών για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση».