Για τη μεγάλη πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στον Χάρη Λεοντάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρης Βρύσαλης. 

Ο κ. Βρύσαλης ανέφερε πως το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ και είναι κάτι που οι επιστήμονες είχαν προδιαγράψει τους προηγούμενους μήνες. «Η πολιτεία από μόνη της έχει ευθύνες για πράγματα που δεν έχει υλοποιήσει αλλά τα πάντα τα έχουν αφήσει στην ατομική ευθύνη. Όταν υπάρχει μια συνολική κρατική ευθύνη και υπάρχουν πρωτόκολλα που τηρούνται δεν θα υπήρχαν αυτά τους προηγούμενους μήνες και ενώ θα περίμενε κανείς να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει γίνει τίποτα. Το σύστημα υγείας έχει αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται και να έχουμε πολλούς θανάτους. Καμία παράταση του lockdown στο νομό μας από μόνη της, δεν γεννάει μέτρα προστασίας, κλινικές και νοσηλευτικό προσωπικό». 

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια. «Σήμερα παραδόθηκαν ΜΕΘ αλλά δεν υπάρχουν υγειονομικοί να τα λειτουργήσουν. Στο ΠΑΓΝΗ, το ίδιο. Θα γίνουν πάλι μετακινήσεις προσωπικού και είναι μεγάλο θέμα. Εμείς προετοιμάζουμε παράσταση διαμαρτυρίας αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν». 

Τέλος, ο κ. Βρύσαλης αναφέρθηκε στο παιδί που εισήχθη στην Εντατική έπειτα από επέμβαση, λέγοντας πως για κάποιο άλλο χειρουργικό πρόβλημα που αντιμετώπισε μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων όπου και διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. «Ευχόμαστε όλοι να αποκατασταθεί η υγεία του».