Με αρνητικά self tests θα προσέρχονται στη δουλειά τους από σήμερα, εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργος Τοπολιανάκης, ανέφερε πως είναι αρκετές οι κατηγορίες των εργαζομένων που πρέπει να υποβληθούν σε self test προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους, όμως δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργοδότες. «Σίγουρα δικαιούμαστε κι εμείς το τετ. Απλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε περίπτωση ελέγχου να δείξουμε ότι το έχουμε κάνει. Επίσης, δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα ακόμη για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά με την οδηγία που έχει βγει, προς το παρόν ισχύει για τους υπαλλήλους. Αυτό θα βοηθήσει τους καταναλωτές με ασφάλεια να μπουν στα καταστήματα μας. Περιμέναμε ότι θα κοπεί το click away και το click inside, όμως δυστυχώς δεν υπήρξε αλλαγή. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, ο κ. Τοπολιανάκης επεσήμανε πως το διαθέσιμο εισόδημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. «Υπάρχει μια ανασφάλεια όσο περνάμε στο καλοκαίρι. Όλα συντελούν στην πτώση του τζίρου. Ελπίζουμε στο Πάσχα. Θα καταβληθεί το δώρο, θα γίνουν πληρωμές, θα μπουν τα ενοίκια και οι επιστρεπτέες προκαταβολές στους δικαιούχους. Θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τοπολιανάκης ανέφερε πως όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει το Πάσχα, τα μαγαζιά με παιδικά ρούχα και υποδήματα έχουν μια έντονη κινητικότητα. Όμως αν δεν ανοίξει η «ομπρέλα» από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες το λιανεμπόριο πάλι θα βγει χαμένο. «Δεν είναι σωστό να βλέπουμε τέτοια πράγματα σε πλατείες. Πρέπει να ανοίξει και η εστίαση πιο νωρίς από τις προβλέψεις των ειδικών με όρους και κανόνες. Ο κόσμος έχει κουραστεί και ψάχνει μια διέξοδο».