«Προάγγελος της καταστροφής»: Εντόπισαν αυτό το ψάρι – Είναι προμήνυμα πολύ μεγάλου σεισμού

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα τεράστιο θαλάσσιο θηρίο πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων λίγα μιλιά έξω από το Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Το εν λόγω ψάρι σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία σηματοδοτεί επικείμενο σεισμό ή τσουνάμι.

Το πλάσμα, το οποίο ήταν ήδη νεκρό όταν το ανέσυραν στο σκάφος, πιάστηκε στη θάλασσα Ανταμάν. Οι αρχές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εκθέσουν το νεκρό θηρίο σε μουσείο.

Τα γιγαντιαία αυτά ψάρια, είναι ψάρια-κουπιά, όπως αναφέρουν οι ψαράδες και μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 50 πόδια, ενώ συνήθως βρίσκονται σε βάθος 3.000 ποδιών κάτω από το νερό. Λόγω του μεγέθους και του σχήματός τους θεωρούνται προάγγελοι σεισμών και κακοτυχίας στη μυθολογία.

Το πλήρωμα παρέδωσε το νεκρό ψάρι σε ένα άλλο σκάφος που επέστρεφε στην προβλήτα αλιείας στο Thai Mueang. Αφού ενημερώθηκαν για το σπάνιο εύρημα, ο περιφερειακός επικεφαλής αλιείας Sitthiphol Muangsong και αξιωματούχοι του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Παράκτιας Αλιείας του Πουκέτ έφτασαν στην αποβάθρα για να ερευνήσουν.

Σύμφωνα με τις αρχές, το γιγαντιαίο ψάρι έφερε μια μικρή πληγή στο κεφάλι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών της χώρας για περαιτέρω μελέτη.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα