«Πρεμιέρα» για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης», έκανε σήμερα το Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Ρεθύμνου, καθώς εμβολιαστήκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, 38 φιλοξενούμενοι της δομής.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκε από νωρίς στον χώρο, προκειμένου «εκπληρώσει» την προσμονή των ηλικιωμένων, οι οποίοι με ανυπομονησία και με κάποια περιέργεια, περιμέναν το εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει το «πρώτο βήμα» για να έρθουν ξανά σε επαφή με τους οικείους τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαρία Δαμανάκη, «οι φιλοξενούμενοι της δομής υποδέχτηκαν το νέο του εμβολιασμού με μεγάλη χαρά, και με βάση και το πλαίσιο όλων των αυστηρών πρωτοκόλλων που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα στις δομές, νομίζω ότι όλοι προσδοκούν την «επόμενη ημέρα», όπου θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και να ξαναδούν τους αγαπημένους τους».

Η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, αφού πρώτα «γίνει η απαραίτητη παρακολούθηση για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στους ηλικιωμένους», σημείωσε η κα. Δαμανάκη, ευχαριστώντας παράλληλα τον ΕΟΔΥ για τη σημερινή διεξαγωγή του εμβολιασμού και για την γενικότερη συνεργασία.

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Α.Μ.Ε.Α. Ρεθύμνου, και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Σιταρένιου – Μπριλάκη Ζωή αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, αφού οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή, είναι εσώκλειστοι από τον περασμένο Μάρτιο, με αποτέλεσμα να τους έχουν δημιουργηθεί πολλά σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. 

«Το προσωπικό της δομής, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να αποκαταστήσει τις δραστηριότητες και τα εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν οι φιλοξενούμενοι και πλέον έχουν διακοπεί, λόγω του κορωνοϊού», τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική βοήθεια της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών συσκευών σε αυτήν την προσπάθεια. Μάλιστα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, για την δωρεά των 5 tablets, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για τις διαδικασίες κοινωνικοποίησης των φιλοξενούμενων της δομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αρχή της πανδημίας δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε φιλοξενούμενο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Για τον λόγο αυτό, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Γεώργιος Κουκλάκης, ευχαρίστησε σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της δομής, το οποίο κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμένουν οι φιλοξενούμενοι ασφαλείς και υγιείς.