Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση και Προστασία σε Περίπτωση Σεισμού» στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση και Προστασία σε Περίπτωση Σεισμού», που διοργανώνει ο  Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου – Περιφέρειας Κρήτης., ενώ πσρουσιάστηκε και η εμπειρία από τους σεισμούς του 2021 από το τμήμα πολιτικής προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στο σεισμικό κίνδυνο και τα συνοδά του σεισμού φαινόμενα και στη διαχείρισή τους.

Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας, της κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης, ώστε οι εθελοντές να αναπτύξουν το αίσθημα του «ανήκειν» σε μία κοινότητα.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μαρτιμιανάκη Εύη, Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα