Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων που έφερε η «Ελπίδα» παρατηρείται από σήμερα στην Κρήτη με βροχοπτώσεις να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του νησιού και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Παπαβασιλείου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη, από αύριο, Πέμπτη, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο και θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού, με τοπικά φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως στον νομό Λασιθίου.

Τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα αρχίσουν σταδιακά να ανεβαίνουν και από αύριο χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα.

Ωστόσο, αύριο οι χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού θα διατηρηθούν και σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου ειδικά στις περιοχές που υπάρχει χιόνι χρειάζεται προσοχή καθώς θα επικρατήσει παγετός. Η θερμοκρασία στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του νησιού θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

«Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε μια νέα επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια βορειοδυτικά της χώρας , ωστόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας δεν μπορούν να καθοριστούν ακόμα με ακρίβεια γιατί η τροχιά της κακοκαιρίας είναι ακόμα αρκετά αβέβαιη, ωστόσο φαίνεται τουλάχιστον στην κεντρική και βόρεια χώρα να συνδυαστούν τα φαινόμενα με κάποιες χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα», ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου ο οποίος συμπλήρωσε ότι στην Κρήτη αναμένεται επίσης επιδείνωση του καιρού, όμως οι χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν μόνο σε ορεινές περιοχές με το καιρό στα πεδινά τμήματα να χαρακτηρίζεται από βροχοπτώσεις.