Με διαφορετικούς όρους θα κάνουν και φέτος Πάσχα οι πολίτες σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικά θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις εκκλησίες για τους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα, αφού θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα και να κρατούν αποστάσεις, ενώ και ανήμερα το Πάσχα δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν πάνω από δύο οικογένειες στον ίδιο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Τετάρτης:

  • Η επιτροπή εισηγήθηκε για τους ναούς να ισχύσει ένα άτομο ανά 25 τμ. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
  • Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Επιτροπή πρότεινε να ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 9 το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα»
  • Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο πασχαλινό τραπέζι, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν έως 12 άτομα
Πηγή: ethnos.gr