Πώς θα λειτουργεί το voucher 18μηνης διάρκειας για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας θα αποζημιώνουν τους πελάτες τους τα ελληνικά ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία καθώς και οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες για ταξίδια που είχαν κλειστεί και ακυρώθηκαν από τις 25 Φεβρουαρίου και μετά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσίευσε η κυβέρνηση , τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, αλλά και οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν θα επιστρέφουν στους πελάτες τους (tour operators, ταξιδιωτικές πλατφόρμες, αλλά και μεμονωμένους καταναλωτές) τις προκαταβολές που έχουν λάβει για κάποιο πακέτο ταξιδίων ή μεμονωμένα ταξίδια, αλλά θα τους δίνουν ισόποσο voucher διάρκειας 18 μηνών!

Με τον τρόπο αυτόν, θα δοθεί η απαραίτητη ανάσα ρευστότητας που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κάθε νομικό πρόσωπο ή μεμονωμένος καταναλωτής που είχε κλείσει κάποιο ταξίδι, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και σε άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης (ξενοδοχείου).

Επιστροφές χρημάτων θα γίνονται μετά την παρέλευση του 18μήνου και μόνο εάν δεν αξιοποιηθούν οι πιστώσεις (voucher).

Για τα πακέτα των ξενοδοχείων και των ταξιδιωτικών γραφείων, το voucher θα καλύπτει όλες τις ακυρώσεις που θα γίνουν στο διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος.

Επίσης, 18μηνο voucher θα χορηγείται από τις αεροπορικές εταιρείες και για τις ματαιώσεις πτήσεων κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Από την πλευρά τους, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα χορηγούν 18μηνο voucher για τις ακυρώσεις των δρομολογίων κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 έως την 31η Οκτωβρίου 2020.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα