Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Κρήτη – Πότε αναμένεται βελτίωση

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός στην Κρήτη, όπως ανέφερε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. 

Όπως τόνισε ο κ. Αρνιακός, στο Ηράκλειο αναμένονται και την Τρίτη βροχοπτώσεις με μια μικρή βελτίωση το μεσημέρι ωστόσο το βράδυ αναμένονται και πάλι βροχές. Στα βουνά θα έχουμε συνέχεια των χιονοπτώσεων μέχρι και την Παρασκευή, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν 5 – 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένεται μικρή βελτίωση του καιρού όπως και την Πέμπτη, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 4 – 7 βαθμούς Κελσίου, οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στα 3 – 4 μποφόρ αλλά η αποθαλασσία που έρχεται από το Αιγαίο θα κατεβάσει στην Κρήτη υψηλά κύματα χωρίς απαραίτητα να φυσάει.

Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη – Πέμπτη, που θα αρχίσουν οι βοριάδες στις Κυκλάδες να «σπάνε». Στα Χανιά, αύριο αναμένονται βροχές με βορειοανατολικούς ανέμους, την Τετάρτη αναμένεται βροχές και μικρή βελτίωση αργότερα.

Την Πέμπτη στα Χανιά, συνεχίζει το ίδιο σκηνικό του καιρού ενώ στη Σητεία αύριο αναμένονται βροχές. Το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε βροχές και μετά μικρή βελτίωση με την θερμοκρασία να φτάσει τους 5-7 βαθμούς Κελσίου, όμως οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, ο κ. Αρνιακός ανέφερε πως περιμένουμε βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα