Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από την κακοκαιρία «Άριελ»

Για την κακοκαιρία «Άριελ» και το πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. 

Όπως σημείωσε ο κ. Αρνιακός, η Κρήτη έχει δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού και ιδιαίτερα τα Χανιά και στο Ρέθυμνο ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεαστεί και το Ηράκλειο. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός πως στη Σαμαριά, έπεσαν 90 τόνοι ανά στρέμμα όπως και στις νοτιότερες περιοχές της Κρήτης, που συνορεύουν με το νότιο κρητικό πέλαγος.

«Εκεί είναι και τα περισσότερα φαινόμενα και λιγότερα στις βορειότερες περιοχές, λόγω των νοτιάδων. Αυτή τη στιγμή βρέχει σε πολλές περιοχές, όπως στα ορεινά των Χανίων και στα Ανώγεια» σημείωσε ο κ. Αρνιακός, ο οποίος πρόσθεσε πως οι βροχές θα μεταφερθοπύν αργότερα στο Ρέθυμνο και έπειτα στο Ηράκλειο, με την «Άριελ» να επηρεάζει και το Λασίθι. 

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, στην Κρήτη δεν αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, ωστόσο τα περισσότερα ύψη θα είναι στις ορεινές περιοχές και στη νότια Κρήτη. «Όχι τόσο σε Ηράκλειο και Λασίθι. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα, αρκεί τα ρέματα να είναι ανοιχτά και να μην υπάρχει πρόβλημα απορροής των υδάτων».

Κλείνοντας, ο κ. Αρνιακός ανέφερε πως ο Νοέμβριος «φεύγει» χωρίς μεγάλα ύψη βροχών, όμως η γη είχε ανάγκες τις σταγόνες που «έπεσαν» έστω και καθυστερημένα. Σημείωσε δε, πως μετά την μικρή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, από το Σάββατο αναμένονται και πάλι βροχές, όμως χωρίς τα έντονα φαινόμενα που θα φέρει η «Άριελ».

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Ψηλορείτη

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ανέφερε πως ο χειμώνας έχει «μπει» για τα καλά στην περιοχή, αφού η θερμοκρασία φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ «πέφτει» στους 5 – 6 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στον Ψηλορείτη, με τον κ. Κεφαλογιάννη να σημειώνει πως μέχρι τις αρχές του Αυγούστου, το Σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου, είχε μέσα χιόνια!

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος το χιόνι, θα είναι λίγο πάνω από τα Ανώγεια, ώστε να το ευχαριστηθούμε και να μην δημιουργηθούν προβλήματα» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα