Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητές καταγγέλλουν τη διακοπή σίτισης και μετακίνησης το καλοκαίρι

Πρέπει να διαβάσετε

Τη διακοπή των παροχών φοιτητικής μέριμνας, όπως η σίτιση και η μετακίνηση, στη διάρκεια του καλοκαιριού καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και αρετές ημέρες, εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν βρεθεί μπροστά στην ίδια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, δηλαδή το πετσόκομμα των ελάχιστον παροχών που προσφέρονται από το κράτος και την απαξίωση της φοιτητικής μέριμνας.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις η Πρυτανεία του ιδρύματος, έχει ενημερώσει τους φοιτητές του ΠΚ πως από τις 14 Ιούλη η δωρεάν σίτιση παύεται για όλους, ανεξαρτήτως αν κάποιος είναι δικαιούχος ή όχι, ενώ από τις 15 Ιούλη παύεται και η σύμβαση του ΠΚ με το «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων» που προσφέρει μηνιαία φοιτητική κάρτα στα 17ευρώ για όλες τις γραμμές.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που δημιουργείται και θα βαρύνει εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες, ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας ΠΚ έχει καλέσει ήδη δύο φορές κινητοποίηση στα γραφεία της πρυτανείας με σκοπό να πάρουμε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα αυτά, αλλά και να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστούν.

Όμως, και τις δύο φορές, έχουμε βρει τις πόρτες της διοίκησης επιδεικτικά κλειστές, αποφεύγει να πάρει θέση για τα προβλήματα των φοιτητών με αστείες δικαιολογίες!

Αποκορύφωμα των παραπάνω, αποτελεί η άρνηση της πρυτανείας να συζητήσει με τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστίας μπροστά στο γεγονός ότι η Φοιτητική Μέριμνα διώχνει από τις εστίες έναν Παλαιστίνιο φοιτητή, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε εμπόλεμη περιοχή, και ο ίδιος δεν έχει άλλο σπίτι στην Ελλάδα παρά τις εστίες!

Αν η Πρυτανεία ενδιαφέρεται όπως λέει για  «τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και Διοίκησης» να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών!

Να εξασφαλίσει την σίτιση και τη κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά το καλοκαίρι! Φοιτητές που δεν μένουν από χόμπι αλλά για να προχωρήσουν τις διπλωματικές τους, να κάνουν πρακτική άσκηση, αλλά και να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σεζόν για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος σπουδών, τα πανάκριβα νοίκια και το κόστος διαβίωσης τον χειμώνα! Να εξασφαλιστεί ότι κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη δεν θα πεταχτεί έξω από την εστία λόγω των άδικων ακαδημαϊκών ή οικονομικών κριτηρίων που η ίδια η διοίκηση θέτει!

Απαιτούμε:

·       Άμεση επαναφορά της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας στα 17€! Εξασφάλιση πως η κάρτα θα μείνει ενεργή για όλους τους μήνες του χρόνου!

·       Δωρεάν σίτιση για τους δικαιούχους φοιτητές κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών!

·       Να μην εκδιωχθεί από το σπίτι του ο Παλαιστίνιος φοιτητής!

·       Η πρυτανεία να σταματήσει να υπεκφεύγει των κρίσιμων ζητημάτων, και να πάρει θέση εδώ και τώρα σχετικά με τα προβλήματα που θέτει ο σύλλογος!».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα