Πόλεμος στο Ισραήλ: Δώστε τους αυτό που θέλουν, λέει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι που φέρεται να απήχθη από τη Χαμάς

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι Χαντ που φέρεται να απήγαγε η Χαμάς δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να τους δώσει «αυτό που θέλουν» για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της κόρης του.

Η Έμιλι Χαντ, η οποία είναι Ιρλανδοϊσραηλινή, φέρεται να είναι μεταξύ των 240 ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς πριν από 45 ημέρες.

Αλλά παρά τις αναφορές ότι οι διαπραγματευτές πλησιάζουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους, ο πατέρας της Έμιλι, Τόμας, έχει αμφιβολίες: «Μέχρι να λάβω ειδοποίηση ότι απελευθερώθηκε, δεν θα πιστέψω τίποτα» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Sky News.

«Δώστε στη Χαμάς αυτό που θέλει. Δεν με νοιάζει αν δώσουν 100 τρομοκράτες για την επιστροφή της. Δεν με νοιάζει πόσοι, απλά να πάρουν πίσω την κόρη μου».

Η Έμιλι κοιμόταν στο σπίτι ενός φίλου της όταν την απήγαγαν από το κιμπούτς Be’eri. Αρχικά, ο Τόμας πληροφορήθηκε ότι η κόρη του ήταν μεταξύ των νεκρών, για να μάθει εβδομάδες αργότερα ότι μπορεί να είναι ζωντανή.

Για να καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, είπε ότι προσπαθεί να μην φαντάζεται την κατάσταση της κόρης του γιατί είναι «πολύ οδυνηρή». «Αν το έκανα αυτό, θα έμπαινα σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περασμένη Παρασκευή, ήταν δύσκολη για εκείνον καθώς ήταν τα γενέθλια της Έμιλι. «Ήταν η πιο σκοτεινή μέρα» τόνισε και πρόσθεσε πως «πέρυσι έκανε ένα πάρτι με θέμα το τσίρκο, αλλά φέτος, στα “σκοτεινά τούνελ” της Χαμάς, δεν θα είχε ιδέα για την ημερομηνία».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα