Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα μεγάλη νυχτερινή επίθεση με drones εξαπέλυσε η Ρωσία

Πρέπει να διαβάσετε

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετώπισε στη διάρκεια της νύχτας «την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)» κατά του Κιέβου «από τότε που άρχισε η εισβολή» των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα, με τις στρατιωτικές αρχές να δηλώνουν ότι κατέρριψαν 52 από τα 54 drones-καμικάζι που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, εκ των οποίων «περισσότερα από 40» πάνω από την πρωτεύουσα.

«Συνολικά εξαπολύθηκε αριθμός ρεκόρ drones-καμικάζι: 54!», αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, στην οποία σημειώνει ότι «κατέρριψε 52». Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε δύο και οι τραυματίες σε 3 στο Κίεβο.

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της πρωτεύουσας από την αρχή της εισβολής» των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει επίσης στο Telegram η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση αυτή «διεξήχθη σε αρκετά κύματα και ότι ο συναγερμός που κηρύχθηκε διήρκεσε για πάνω από 5 ώρες!». «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 40 ρωσικά drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» πάνω από το Κίεβο, σημείωσε.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, «μετά την κατάρριψη των drones» των ρωσικών δυνάμεων «συντρίμμια έπεσαν σε επταώροφο κτίριο» στην συνοικία Γκολοσιίφσκιι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός. 

Εξαπολύθηκαν 54 drones

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε περιοχή με αποθήκες, η οποία επεκτάθηκε σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου που βρισκόταν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο σημείο», διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές. Στην συνοικία Σολομιάνσκιι, ένας 41χρονος πέθανε και μια 35χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Συνολικά 54 drones-καμικάζι εξαπολύθηκαν «από τις περιοχές του Μπριάνσκ και του Κρασνοντάρ» στη Ρωσία, διευκρίνισε επίσης η ουκρανική πολεμική αεροπορία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κατάρριψη 52. Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως «στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια του Κιέβου». 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα