Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακροοικονομική βοήθεια 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να λάβει η Ουκρανία σε μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, με τη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα θα στηρίξει την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά και θα προετοιμαστεί για τον επικείμενο χειμώνα.

“Αυτό θα βοηθήσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικονομίας μας, η υποστήριξη του στρατού, αλλά και η περίοδος για την οποία…, απαιτείται θέρμανση”, ανέφερε ο Σμιχάλ σε μία ανακοίνωσή του στο Telegram, πριν από τις συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απορροφάει τους πόρους της χώρας και το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, αλλά και διεθνείς δανειστές.

Ο Σμιχάλ έφτασε στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και άλλους αξιωματούχους.

Η Γερμανία θα διαθέσει τεχνολογικά εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο, ανέφερε ο Σμιχάλ στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα