Τους παράγοντες που θα καθορίσουν τους τουριστικούς δείκτες, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Μάκρος Κουργιαντάκης, καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου.

«Πρέπει να δώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας», τόνισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «όσο πιο πράσινοι είμαστε, τόσο λιγότερο φόβο θα νιώθουν οι δυνητικοί μας επισκέπτες». Ο κ. Κουργιαντάκης ανέφερε ότι ανοίξαμε τον τουρισμό στα «τυφλά», ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. 

«Όλοι αναμένουμε μετά τα μέσα Ιουλίου, για να νιώσουμε ότι έχουμε τουρισμό σε κάποιο βαθμό, αφού τότε θα έχει προχωρήσει η πορεία του εμβολιασμού, οι αεροπορικές εταιρίες θα έχουν αυξήσει τις θέσεις τους και θα στοχεύουμε και προς τον εσωτερικό τουρισμό», πρόσθεσε ο καθηγητής, αναφέροντας παράλληλα ότι «βρισκόμαστε στα μέσα της πανδημίας, αλλά σε σχέση με πέρυσι πάμε αρκετά καλά».

Κλείνοντας, ο κ. Κουργιαντάκης ανέφερε ότι η απελευθέρωση της Βρετανίας, θα ενισχύσει τις τουριστικές ροές, ιδιαίτερα στην Κρήτη, αφού αποτελεί μια από τις κυριότερες τροφοδότριες χώρες.