Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα για τη συμπρωτεύουσα, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην Πυλαία ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ολοκαίνουργιος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενος από τέσσερα βαγόνια, όπως αναφέρει το seleo.gr, ξεκίνησε τη διαδρομή του από το εργοστάσιο της Hitachi στη Νότια Ιταλία.

Το βράδυ της Τρίτης… διανυκτέρευσε στο Κλειδί Ημαθίας, και το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε με δυο μεγάλες νταλίκες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Εκεί, σύμφωνα με το rthess.gr, θα συναρμολογηθεί ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή, ενώ θα ακολουθήσουν τα στάδια δοκιμών του συρμού.

Αγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Κατά την ίδια πηγή, μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών του Μετρό Θεσσαλονίκης και ηλεκτροδοτηθεί και η τρίτη γραμμή, θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Την άφιξη του συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλοπουλος.

«Το ταξίδι του πρώτου συρμού του Μετρό από Ν. Ιταλία προς Θεσσαλονίκη ήδη έχει ξεκινήσει. Ο συρμός έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι και αναμένεται να φτάσει στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ημέρες» είχε αναφέρει σχετικά ο κ. Μυλόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr