test

Ποδαρικό στα απογευματινά χειρουργεία με 67χρονο ασθενή που περίμενε από το 2019 για επέμβαση

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας ασθενής 67 ετών περίμενε από το 2019 για μία αρθροπλαστική γόνατος και σήμερα υποβλήθηκε στην επέμβαση, μετά από χρόνια αναμονής, εγκαινιάζοντας έτσι τα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην πρεμιέρα του νέου αυτού συστήματος για το ΕΣΥ, ήταν ο πρώτος που εισήχθη σε αυτό.

Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου το Υπουργείο υγείας στοχεύει στη μείωση της λίστας αναμονής των ασφαλισμένων για χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς, Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο επισκέφτηκε τους χώρους των χειρουργείων του Παπαγεωργίου συνάντησε τη χειρουργική ομάδα και συνομίλησε με τον πρώτο ασθενή που έκανε αρθροπλαστική γόνατος.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που κάτι που το συζητούσαμε 32 ολόκληρα χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξε ώστε να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε αυτό το ιστορικό για το ΕΣΥ γεγονός» και τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής όλης αυτής της προσπάθειας. «Ο πρώτος ασθενής έκανε την τιμή να μιλήσει. Ήταν πολύ συγκινητικό γιατί ο ίδιος είπε ότι περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να χειρουργηθεί και όταν έμαθε ότι γίνονται απογευματινά χειρουργεία ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να έρθει να χειρουργηθεί. Είναι μια συγκινητική στιγμή ότι με μια πρωτοβουλία που έλαβες, ένας έστω συμπολίτης σου βρήκε μία λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε. Μας εξιστόρησε όλη του την περιπέτεια μέχρι τη σημερινή μέρα που έφτασε να χειρουργηθεί».

«Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους πάρα πολλούς γιατρούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων. Ήδη τώρα, μετά από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα βρεθούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου επίσης ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία, αύριο σε επόμενο νοσοκομείο, μεθαύριο σε επόμενο, κάθε μέρα επιπλέον νοσοκομεία και κλινικές ακολουθούν τη μεταρρύθμιση. Θέλω, όμως, ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους ασθενείς οι οποίοι παρά το αρνητικό κλίμα που προσπάθησαν κάποιοι να καλλιεργήσουν έσπευσαν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να πω ότι τα σημερινά ειδικά χειρουργεία, εδώ και στο ΑΧΕΠΑ, κατόπιν αποφάσεων του πρωθυπουργού καίτοι οι ασθενείς τα είχαν πληρώσει, με υπουργική απόφαση, επειδή αδημονούσαν να χειρουργηθούν θα τους επιστρέψουμε τα χρήματά τους. Θα τα πληρώσει το Υπουργείο Υγείας ως μία συμβολική κίνηση για την έναρξη αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης που αλλάζει την ιστορία του ΕΣΥ. Θέλω να ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να μπορούμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο ΕΣΥ. Όσοι νομίζουν ότι δουλεύουμε εναντίον του κάνουν λάθος. Το ΕΣΥ το αγαπάμε, το σεβόμαστε, το εμπιστευόμαστε, τόσο το ιατρικό, όσο και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε είναι για να μπορέσει το ΕΣΥ να λειτουργήσει άξια και τα επόμενα πολλά χρόνια και όχι φυσικά εναντίον τους, όπως κάποιοι νομίζουν».

Οι ασθενείς ανάλογα με τη βαρύτητα τη επέμβασης θα πληρώνουν από 400 ευρώ για μικρά χειρουργεία έως και 2.000 για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Δωρεάν στα απογευματινά χειρουργεία θα εξυπηρετηθούν από μέσα Απριλίου έως τέλος του έτους 50.000 πολίτες που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για περισσότερο από ένα χρόνο.

 

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα