Πνιγμοί στο Ηράκλειο: Πέντε νεκροί στη θάλασσα μέσα στο 2022

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παραλίες του νομού Ηρακλείου από την αρχή του έτους μέχρι και χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Και οι πέντε ήταν αλλοδαποί, οι οποίοι έκαναν διακοπές στο νησί και συγκεκριμένα πρόκειται για έναν Αυστριακό 72 ετών, έναν Τσέχο 83 ετών, έναν Βρετανό 28 ετών, έναν Ιρλανδό 21 ετών και ένα Σέρβο 71 ετών.

Οι πνιγμοί σημειώθηκαν στις περιοχές των Μαλίων, της Χερσονήσου και του Ανισσαρά στις 28 Απριλίου, στις 3, 9 και 30 Ιουνίου και στις 3 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο πρώτες περιπτώσεις, αυτή του 72χρονου Αυστριακού και του 83χρονου από την Τσεχία, χαρακτηρίζονται και επισήμως από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ως πνιγμοί, ενώ για τις άλλες περιπτώσεις αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Πέρυσι, οι πνιγμοί που καταγράφηκαν σε παραλίες του νομού ήταν εννέα, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούσαν σε Έλληνες και πέντε αλλοδαπούς, εφτά άνδρες και δύο γυναίκες.

Το 2020, χρονιά κατά την οποία υπήρχαν μέτρα για τον κορωνοϊό, σημειώθηκαν στο νομό τρεις πνιγμοί αλλοδαπών κι ενός Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φετινές περιπτώσεις που υπήρξαν πνιγμοί, σημειώθηκαν σε παραλίες με ναυαγοσωστική κάλυψη, αλλά οι ώρες που έγιναν ήταν εκτός του ωραρίου ναυαγοσώστη. 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα