Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στο Ρέθυμνο (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: 19.35

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, στο Ωδείο Ρεθύμνου, στην Παλιά Πόλη.

«Πράσινα» στελέχη αλλά και πολίτες έσπευσαν στο Ωδείο Ρεθύμνου, προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη. 

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ρέθυμνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επέκρινε με σφοδρότητα την Κυβέρνηση για το «ξήλωμα» του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Ένας Πρωθυπουργός που μετά την πανδημία συμπεριφέρεται έτσι, δείχνει ποια είναι η πραγματική του ατζέντα. Ότι ιδεοληπτικά εχθρεύεται το κράτος. Εχθρεύεται το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπερασπίζεται η σοσιαλδημοκρατία και είναι αναγκαίο για να μειώσουμε τις ανισότητες και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μας ξεπερνούν μόνο οι Λιθουανοί και οι Βούλγαροι» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που έζησε με τον κ. Τσίπρα και αυτό που ζει σήμερα με τον κ. Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα. Δεν μπορεί να είμαστε μια χώρα σε ομηρία δυο κομμάτων, που δείχνουν συνεχώς μια ανεύθυνη στάση απέναντι στους θεσμούς και τη δημοκρατία. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το ψευτοδημοψήφισμα του κ. Τσίπρα που δίχασε τον ελληνικό λαό και έκανε το “όχι”, “ναι” σε ένα βράδυ ή τις υποκλοπές του κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που εισάγεται στη Βουλή αυτή την εβδομάδα σημείωσε πως «ένας Πρωθυπουργός, που θέλει να διορθώσει το λάθος του, νομοθετεί σωστά και δεν λέει στον αρχηγό του τρίτου κόμματος: “Έλα μετά από τρία χρόνια να σε ενημερώσουμε” εφόσον κατάλαβε ότι δεν δέχομαι την ενημέρωση στο αυτί γιατί είμαι δημοκράτης. Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί αυτή η παράταξη με τέτοιες άθλιες παρακρατικές πρακτικές. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ανέδειξε την αντίστιξη ότι «το ΠΑΣΟΚ, τη δυσκολότερη στιγμή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όταν η Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή άφησε πίσω της μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας με τα πολλά και παχιά λόγια, κατάφερε να παραδώσει τα κόκκινα δάνεια στα funds χωρίς πλαίσιο διαφάνειας και ο κ. Μητσοτάκης το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Κατήργησε πλήρως το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σήμερα χύνουν και οι δύο κροκοδείλια δάκρυα και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά».

«Η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια. Μετά τα πεπραγμένα στην ενεργειακή κρίση, στο Ε.Σ.Υ., στις υποκλοπές, στους θεσμούς, έρχεται το ταμείο των εκλογών και εκεί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα: Ως εδώ!» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας διεξοδική αναφορά στην πίεση που ασκεί από τις 7 Νοεμβρίου στην κυβέρνηση αναφορικά με τα υπερκέρδη των τραπεζών αποτέλεσμα του χάσματος επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. «Τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, για να πάρουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού» υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε με έμφαση την πατριωτική στάση του κόμματος. «Δεν χωράει στα εθνικά θέματα λαϊκισμός και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα, όταν ήρθαν στη Βουλή οι μεγάλες συμφωνίες ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, όπως με θράσος είπε ο κ. Μητσοτάκης στα τέλη Αυγούστου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αντί να δώσει μια απάντηση, είπε στη Βουλή ότι όλα αυτά τα κάνω για να τα βρούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ θα ήθελε, αλλά δεν θα του κάνω το χατίρι, διότι δεν ήρθαμε στα πράγματα για να τα βρούμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Ήρθαμε στα πράγματα για να αναγεννήσουμε την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήρθαμε στα πράγματα για να αγωνιστούμε ως νέα γενιά της δημοκρατικής παράταξης προκειμένου να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιβάλουμε τις αξίες μας ως κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Και όχι τα παζάρια κάτω από το τραπέζι» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου.

Τα γραφεία, εγκαινιάστηκαν παρουσία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Ρέθυμνο από νωρίς το πρωί.

Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλη την Ελλάδα για να ανατραπεί ένας πολιτικός συσχετισμός μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι άγονος και ατελέσφορος. Τοξικό κλίμα σύγκρουσης και καμία κουλτούρα υγιούς δημόσιου διαλόγου σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, οι ανισότητες, η ενεργειακή κρίση.

Στην απέναντι όχθη είμαστε εμείς, η δημοκρατική παράταξη, που με τις προτάσεις μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα καθιστά εφικτή τη δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκροτήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής τους και να μην είναι σήμερα σε μια απελπιστική κατάσταση, με προτάσεις για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, προσπαθούμε με έναν αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Και εδώ από το Ρέθυμνο θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό στις επόμενες εθνικές εκλογές να μας δώσει ισχυρή εντολή ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας και όχι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελιτισμός της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάζουν τη χώρα να μένει στην υστέρηση».

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Δεν κρατώ μεζούρα. Δεν μετρώ αποστάσεις . Έχουμε άλλες αξίες και άλλο πρόγραμμα. Είμαστε τρία διαφορετικά κόμματα. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Αξίζει περισσότερα απ’ όσα του προσέφεραν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί».

Νωρίτερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βρέθηκε και στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, απ’ όπου έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι «ισχυρή, αποτρεπτική δύναμη» και παράλληλα ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πολίτες του Ρεθύμνου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα