Πλήθος κόσμου και μεγάλο το ενδιαφέρον για την διοργάνωση «InnoDays 2022»

Πρέπει να διαβάσετε

Πόλο έλξης εκατοντάδων πολιτών αποτελεί καθημερινά η διοργάνωση της περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 η Κρήτη της γνώσης και της παραγωγής» που πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνεδριακό και εκπαιδευτικό γεγονός με πανελλήνια απήχηση που διοργανώνει  η Περιφερειακή αναπτυξιακή εταιρεία ΠΑΝΕΤΑΙΚ, το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων και της γενικής γραμματείας έρευνας και καινοτομίας.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όλων που προσέρχονται στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου να πληροφορηθούν να γνωρίσουν τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας, αλλά και να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και εισηγήσεις των θεσμικών εκπροσώπων των επιστημόνων και των στελεχών των εταιριών. Από την Παρασκευή  και χθες Σάββατο  όλοι που προσέρχονται στο εκθεσιακό κέντρο εντυπωσιάζονται για τα νέα δεδομένα στο χώρο της τεχνολογίας και εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στην οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Αντώνη Παπαδεράκη πού είναι η “ψυχή” της διοργάνωσης έχοντας την στήριξη των συνεργατών του, της Δντριας της υπηρεσίας ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλας Δασκαλάκη και των στελεχών της Περιφερειακής αναπτυξιακής εταιρείας.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας την έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων καινοτομίας αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της διοργάνωσης, για την συνεργασία της Περιφέρειας με τα τεχνολογικά – εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και την προώθηση τους στην πραγματική οικονομία. Παράλληλα μίλησε για  την Κρήτη του σήμερα και του μέλλοντος, ευχαριστώντας την οργανωτική επιτροπή και όλους τους συμμετέχοντες στο επιτυχημένο συνέδριο.

Στο δικό του χαιρετισμό ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, αφού ευχαρίστησε όλους για την μεγάλη συμμετοχή και παρουσία τους στο μεγάλο εκθεσιακό συνεδριακό γεγονός, τόνισε : “Φιλοδοξούμε οι μέρες Καινοτομίας Innodays να εξελιχθούν σε ετήσια συνάντηση για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Φιλοδοξούμε να γίνουν γεγονός στο οποίο το κρητικό οικοσύστημα καινοτομίας θα αυτό- διαγνώσκεται, θα αυτό- αξιολογείται και θα προσδιορίζει ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις. Φιλοδοξούμε οι μέρες καινοτομίας να καταστούν ένα γεγονός, όπου η κοινωνία θα συμμετέχει πιο ενεργά στη διαδικασία της καινοτομίας. Για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα τους πολίτες, τα οποία δεν σχετίζονται απαραίτητα με την τεχνολογική πρόοδο. Αυτού που ονομάζουμε κοινωνική καινοτομία.”

Ο κ. Παπαδεράκης, αλλά και ο κ. Αρναουτάκης στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν για την συνεργασία, ιδιαίτερα τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Αθανάσιο Κυριαζή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο γίνεται ενημέρωση για τους ομιλητές και εισηγήσεις που γίνονται: https://innodays.gr/speakers/

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα