Πρώτοι μέσα από τα μέσα του Ομίλου Creta ενημερωθήκατε, εδώ και λίγο καιρό, για τους επικρατέστερους Μητροπολίτες για την νέα ημέρα που ξημερώνει με την αυγή του νέου έτους στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης...

Η κάλπη πάντα κρύβει εκπλήξεις, όμως τα σημερινά αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για το Τριπρόσωπο, επιβεβαίωσαν σε απόλυτο βαθμό όσα σας είχε προαναγγείλει, μέρες τώρα, η τηλεόραση CRETA: Οι τρεις Μητροπολίτες που έδειχναν να οδηγούν γερά την κούρσα της διαδοχής – οι Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος– είναι κι αυτοί που μπήκαν στα τελευταία μέτρα της κούρσας -που περνά από το Πατριαρχείο και οδηγεί στον αρχιεπισκοπικό θώκο- για την αντικατάσταση του απαλλαγμένου από τα καθήκοντά του, απερχόμενου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Μάλιστα, η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Γεράσιμου είχε κερδίσει έδαφος κυριολεκτικά στην τελευταία… στροφή, πριν τη σημερινή ψηφοφορία, αφήνοντας εκτός ένα εκ των φαβορί, τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.