Η έντονη και πολύωρη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι της παλιάς πόλης καθώς και καταστήματα με τους επιχειρηματίες να αδειάζουν τους χώρους τους από τα νερά με κουβάδες.

 

Tα φρεάτια είχα καθαριστεί αλλά οι διατομές τους δεν είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις ωστόσο μπόρεσε να παρέμβει σε δυο περιπτώσεις ενός καταστήματος στην παλιά πόλη και ενός σπιτιού στο Μασταμπά . Παράλληλα κρίθηκε απαραίτητη η κοπή ενός δέντρου στην περιοχή των Τριών Μοναστηρίων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ «…επρόκειτο για μικρό κατακλυσμό με την ένταση της βροχής να ρίχνει τα φύλλα των δέντρων, να παρασύρει φθαρτά υλικά και παρότι τα φρεάτια είχαν καθαριστεί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να έχουμε πλημμυρικό φαινόμενο. Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού των φρεατίων ώστε σε νέα ένταση βροχής να μην υπάρξουν προβλήματα. Επαναλαμβάνω όμως τα φρεάτια είχαν καθαριστεί πλήρως».

Πηγή: rethnea.gr