«Πληγωμένο» αλλά γιορτινό το Αρκαλοχώρι – Η ευχή της μικρής Κατερίνας που συγκινεί

Πρέπει να διαβάσετε

Τα γιορτινά του φορά από σήμερα το Αρκαλοχώρι! Παρά τις πληγές που άνοιξε ο καταστροφικός σεισμός που «χτύπησε» την περιοχή πριν από 15 μήνες, κάτοικοι -μικροί και μεγάλοι- βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η πλατεία, απέναντι από το χώρο του δημοτικού καταστήματος στο πλημμύρισε κόσμο από νωρίς. Το τρενάκι έκανε βόλτα στους δρόμους της κωμόπολης, ενώ ανιματέρ και ξυλοπόδαρος ξετρέλαναν τα παιδιά που βρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση.

«Όνειρο Νύχτας Χριστουγέννων» ήταν το δρώμενο που παρουσίασαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του ΚΔΑΠ.

Οι φωνές των παιδιών της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου ζέσταναν την ατμόσφαιρα, ενώ και η χορωδία του δήμου Μινώα Πεδιάδας «ταξίδεψε» τον κόσμο με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης έδωσε την αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με πολλούς από τους κατοίκους να συγκινούνται με την ζωντάνια που απέκτησε ξανά σήμερα το Αρκαλοχώρι. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο δήμο μας είναι συγκινητικό. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσαμε καν να συζητήσουμε για κάτι τέτοιο. Όλο αυτό που συμβαίνει εδώ, μας δίνει ελπίδα να συνεχίσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά που ήταν και είναι πολλά», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης στην Τηλεόραση CRETA.

Το γράμμα της μικρής Κατερίνας στον Άγιο Βασίλη

Ωστόσο αυτό που συγκινεί περισσότερο είναι το γράμμα της μικρής Κατερίνας. Το κορίτσι που μένει με την οικογένειά του στην περιοχή, πλησίασε το συνεργείο της Τηλεόρασης CRETA και έδωσε στην δημοσιογράφο Εύα Νιργιανάκη, που βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι για να καλύψει την εκδήλωση, την κάρτα της προς τον Άγιο Βασίλη.

«Θα ήθελα τα χωριά μας να γίνουν όπως πριν και καλύτερα», είναι η ευχή της Κατερίνας που μάλλον είναι αρκετά μεγάλη για να αντιλαμβάνεται πως την ευχή της πρέπει να διαβάσουν και άλλοι -εκτός από τον Άγιο Βασίλη- και ταυτόχρονα αρκετά μικρή για να πιστεύει ακόμη στη μαγεία.

Το γιορτινό κλίμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων με πολλές δράσεις και εκπλήξεις.

Και κυρίως με μαγεία και ζεστασιά. Γιατί φέτος, το γιορτινό Αρκαλοχώρι και κυρίως οι κάτοικοί του, περιμένουν όσους έγιναν μια αγκαλιά και τους στήριξαν στους δύσκολους μήνες μετά τον σεισμό, για να ανταποδώσουν. Να το επισκεφτείτε!

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα