Τέλος σε κάθε σενάριο παραχώρησης του ενετικού τμήματος του λιμένα Ηρακλείου στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται θέμα αποκρατικοποίησης του ενετικού λιμένα.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα σχετικά με την παραχώρηση του ενετικού λιμένα στο Ηράκλειο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μία τεχνική διαδικασία στον ΤΑΙΠΕΔ και δεν τίθεται ζήτημα που να αφορά στο ενετικό τμήμα του λιμανιού. Το δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Σχετικά με το ενδιαφέρον επενδυτών, εμφανίστηκε μεν φειδωλός ξεκαθάρισε ωστόσο πως «υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Ηρακλείου».

Ορόσημο εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το ΤΑΙΠΕΔ συντάσσει τους σχετικούς φακέλους προκειμένου να ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση σε ιδιώτες.

«Η αποκρατικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου εντάσσεται σε ένα γενικότερο project αξιοποίησης λιμανιών της χώρας. Η διαδικασία θα προχωρήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε πως «ένας εκσυγχρονισμός των υποδομών σε συνάρτηση με τις επενδύσεις που θα δεσμεύεται ο ιδιώτης να προχωρήσει θα λειτουργήσουν υπέρ της ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου. Μία σειρά από δραστηριότητες θα αναπτυχθούν προς όφελος γενικότερα της πόλης του Ηρακλείου και της τοπικής οικονομίας».