Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία της δικογραφίας για Μαλένα και Ίριδα «καίνε» την 33χρονη

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει στοιχεία της δικογραφίας από τις καταθέσεις 50 μαρτύρων σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας που, όπως φαίνεται, «δείχνουν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νέα στοιχεία για τις εκδορές – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εστιάζουν στις εκδορές που βρέθηκαν στα δύο κορίτσια, οι οποίες καταδεικνύουν, σύμφωνα με τα πορίσματα των ιατροδικαστών, προσπάθεια φραγής των αεροφόρων οδών.

Σύμφωνα με την κατάθεση των δύο τραυματιοφορέων, που κλήθηκαν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, την ημέρα που πέθανε η Ίριδα, δεν υπήρχαν εκδορές που να παρατήρησαν στο πρόσωπο του παιδιού, κάτι που – σύμφωνα με την υπεράσπιση της 33χρονης – δείχνει ότι αυτές έγιναν σε άλλο χρονικό σημείο.

Κατηγορηματικοί οι ιατροδικαστές

Αντίθετα, οι ιατροδικαστές υποστηρίζουν πως εφόσον στις εκδορές υπήρχε αίμα, αυτές έγιναν πριν τον θάνατο του παιδιού και δεν ήταν εμφανείς στους τραυματιοφορείς, καθώς το παιδί ήταν ώρες νεκρό και μελανιασμένο.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της Μαλένας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ελπίς, που κλήθηκαν να καταθέσουν, να λένε πως δεν παρατήρησαν εκδορές στο πρόσωπο του κοριτσιού και τους ιατροδικαστές να σημειώνουν πως αυτό συνέβη για τον ίδιο λόγο.

Τι υποστηρίζει η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Σημαντικά είναι και τα όσα προκύπτουν από την κατάθεση της αδερφής της 33χρονης, η οποία υποστηρίζει πως η αδερφή της δεν θα έβλαπτε τα παιδιά της και δεν αποδέχεται την ενδεχόμενη ενοχή της.

Σε αντίθετη περίπτωση, που όντως αποδειχθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έβλαψε τα τρία παιδιά, η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε:

«Εάν η Ρούλα έχει σκοτώσει τα παιδιά της, θα περάσει πρώτα από εμένα». 

Τα κρίσιμα σημεία στην κατάθεση της Δήμητρας

Οι Αρχές εξετάζουν σημεία στην κατάθεσή της, τα οποία φαίνεται να είναι ασαφή, όπως ο χρόνος και οι κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου την ημέρα που πέθανε η Ίριδα.

Όπως είχε αποκαλύψει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA (26/6) ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η αδελφή τής 33χρονης κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού είχε βάλει την πιπίλα στην 6 μηνών Ίριδα – χρόνος που δεν επαρκούσε για τον πνιγμό του μωρού.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι, η Δήμητρα την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας και άρα εκτιμάται ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου – η ίδια, άλλωστε, φέρεται να καταθέσει ότι δεν γνωρίζει ακριβώς – οπότε μπορεί η 33χρονη κατηγορούμενη να έλειψε πολύ περισσότερο.

Και δεύτερο στοιχείο-φωτιά από την κατάθεση της Δήμητρας «καίει» την Ρούλα

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου προχώρησε σε μία αποκάλυψη – σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μπαμ», η θεία των τριών άτυχων παιδιών υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι, το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021, όταν δηλαδή έλαβε την «εντολή» από την κατηγορούμενη να πάει να ξυπνήσει το βρέφος, προκειμένου εκείνη να φτιάξει μια κρέμα για να φάει το παιδί, όταν πήγε στην κούνια και βρήκε παγωμένο το μωρό, διαπίστωσε ότι υπήρχε αίμα στο στόμα του.

Η συγκεκριμένη παραδοχή – εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες – ουσιαστικά, ενισχύει και επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, έτσι όπως αναφέρονται στο πόρισμά τους για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι συμπέραναν ότι η δολοφονική μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η απόφραξη των αεροφόρων οδών και η βίαιη είσοδος του πανιού στο στόμα του μωρού σε ανύποπτο χρόνο, κατά τη διάρκεια του ξημερώματος της 21ης Μαρτίου 2021.

Τα «γυρνάει» για την Ίριδα και η Ρούλα – «Αδειάζει» την αδελφή της;

Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, η έξι μηνών Ίριδα, φαίνεται πως έδωσε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην κλινική παιδοψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, η εν λόγω εκδοχή ανατρέπει όσα έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, τόσο από την Ρούλα, όσο και από την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή το μωρό.

«Πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στη Δήμητρα ‘ετοίμασέ την και φέρε την να την ταΐσω. Και μου έφερε ένα παιδί μπλε… Και μου λέει ‘τι έπαθε;’. Μου έπεσαν όλα, μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε. Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της, σαν να ξεφυσούσε», φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν ανάσαινε όταν το βρήκε στην κούνια του, τη μοιραία εκείνη ημέρα. Ωστόσο, η προφυλακισμένη 33χρονη έδωσε μία άλλη εικόνα, συζητώντας με την ψυχολόγο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα