Η πιο παλιά φωτογραφία της Ακρόπολης

Πρέπει να διαβάσετε

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα και δεν είναι άλλος από την Ακρόπολη των Αθηνών.

Στην Ακρόπολη υπάρχουν τρεις αρχαίοι ναοί, ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο και ο ναός της Απτέρου Νίκης. Επίσης, υπάρχει και η μνημειακή είσοδος, τα Προπύλαια. Όλα τα μνημεία της Ακρόπολης είναι κατασκευασμένα από Πεντελικό μάρμαρο και χτίστηκαν κατά το Χρυσό αιώνα του Περικλή, την επονομαζόμενη Κλασική Περίοδο (450-330 π.Χ.).

Η πρώτη φωτογραφία της Ακρόπολης

Η παλαιότερη σωζόμενη φωτογραφία της Ακρόπολης είναι τραβηγμένη από τον Λόφο των Νυμφών και το Αστεροσκοπείο το 1842 από τον Josepf-Filibert Girault de Prangey. Ήταν ζωγράφος αλλά τον κέρδισε η τέχνη της φωτογραφίας που διδάχτηκε από τον εφευρέτη της Δαγκεροτυπίας Louis Daguerre.

Η εν λόγω εικόνα δεν είναι μόνο η παλιότερη που απεικονίζει την Ακρόπολη, είναι στην πραγματικότητα και μια από τις πρώτες φωτογραφίες που σώζονται από την Ελλάδα, εν γένει, σύμφωνα με πληροφορίες από το exploringgreece.tv.

Δείτε την…

Η Αθήνα είχε γίνει η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ελλάδας το 1834, μόλις οκτώ χρόνια πριν από τη λήψη της πρώτης εικόνας της Ακρόπολης.

Η πόλη ήταν μικρή, σχεδόν κατεστραμμένη λόγω του μακρού ελληνοτουρκικού πολέμου που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Πηγήtanea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα