«Πήγα να καταπιώ τη γλώσσα μου» -Πως περιέγραψε ο 13χρονος την επίθεση που δέχθηκε

Πρέπει να διαβάσετε

Ολοένα και πιο συχνά είναι τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η πρωτοφανής αγριότητά τους.

Τελευταίο περιστατικό στη μακρά λίστα των τελευταίων ημερών, η επίθεση που δέχθηκαν δύο ανήλικα από ομάδα περίπου 50 ατόμων στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Ο 13χρονος περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος και ο φίλος του και οι λεπτομέρειες προκαλούν σοκ.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή πήγα να τρέξω μου τραβάει την κουκούλα πέφτω κάτω και αρχίζουν να με κλωτσάνε και να με βαράνε με σιδερογροθιές. Πήγα να προστατέψω το κεφάλι με κλωτσάει με σιδερογροθιά και έσπασα τα τρία δάχτυλα» λέει στην ΕΡΤ ο 13χρονος.

Ο αδελφικός του φίλος επιχείρησε να τον προστατέψει μπαίνοντας μπροστά, συνέχισαν όμως να τον χτυπούν.

«Με ξύλα και σίδερα στην πλάτη. Έχει κάνει στην πλάτη 16 ράμματα».

«Του το καρφώσανε το ξύλο και αυτός άρχισε να κλαίει. Ακόμα ήταν από πάνω και με προστάτευε», συνεχίζει ο 13χρονος.

Ο 13χρονος έμεινε λιπόθυμος στο έδαφος για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

«Δεν άκουγα τίποτα δεν έβλεπα. Πήγα να καταπιώ την γλώσσα μου. Έτσι έχουν μάθει να βαράνε, δεν λυπούνται τίποτα» συγκλονίζει.

Έσπασε τα δόντια του συμμαθητή του

Σε γυμνάσιο της Πάτρας 14χρονος επιτέθηκε σε 12χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο, ο οποίος όπως περιγράφει η μητέρα του στην ΕΡΤ κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια.

«Εμφανίζεται μπροστά του ξαφνικά χωρίς να έχουν ανταλλάξει κουβέντα ποτέ άσχημη, κάνει δυο κινήσεις πυγμαχίας. Ο μικρός επειδή του έχω ερμηνεύσει να μην δίνει σημασία πάει να φύγει, τον κλωτσάει και τον πετάει κάτω και σπάει τα δόντια του. Έγινε έξω από την τάξη το σκηνικό γιατί η δασκάλα μπαίνει μετά από 10-20 λεπτά στο μάθημα της και αυτό το έμαθα από τους μαθητές» είπε η μητέρα 12χρονου.

Η μητέρα του ανήλικου έχει καταθέσει μήνυση στον διευθυντή του σχολείου και την δασκάλα ενώ έρευνα διενεργεί και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πάτρας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα