Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του που προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, όπως και σε αυτό των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Επίσης, στην ίδια φυλακή κρατούνται, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ και μεταφορά στην Τρίπολη

Το πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ ήταν μοναχικό, καθώς δεν επισκέφτηκε κανείς τον ηθοποιό, συνεχίζει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού. Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος εμφανίζεται να έχει σοκαριστεί από την απόφαση για την προφυλάκισή του και να λέει: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν».

Φτάνοντας, σήμερα, στο σωφρονιστικό κατάστημα, ο γνωστός ηθοποιός υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα λόγω της Covid-19 πρωτόκολλα.

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο ηθοποιός δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει σχέση με τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως αυτό που βάρυνε στην απόφαση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν το ενδεχόμενο να διαπράξει νέα αδικήματα στην περίπτωση που έφευγε ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκιση φέρεται να διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έχει διαπράξει.

Ένα ακόμη στοιχείο που «έδειξε» το δρόμο για τη φυλακή στον κατηγορούμενο ηθοποιό ήταν οι αναφορές των γυναικών ότι επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεων του που φέρεται να διέπραξε. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο ηθοποιός δεν κάμφθηκε από την αντίσταση τους και συνέχισε την επίθεση σε βάρος τους.

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του.

Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

«Θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις»

Σημειώνεται πως ηθοποιοί κατέθεσαν και εγγράφως τις καταγγελίες τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους από τον ηθοποιό, με τους ανθρώπους του ΣΕΗ να λένε σήμερα πως θα βρίσκονται δίπλα στις καταγγέλλουσες «μέχρι τέλους».

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις», ανέφερε σχετικά (Alpha) ο πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας.

Πηγή: newsbeast.gr