Περισσότερες από 600 οικογένειες ζήτησαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα επισιτισμού της περιφέρειας Κρήτης τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτό δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA. Ο αριθμός αυτός προκαλεί μεγάλη έκπληξη σύμφωνα με τον κ Επιτροπάκη καθώς είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Για να ενταχθεί κάποιος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να δικαιούται την παραλαβή τροφίμων πρέπει το εισόδημα του να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Είχαμε μία αύξηση που δεν την είχαμε τα τελευταία χρόνια που χειριζόμαστε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Από τους 6500 ωφελούμενους έχουμε πάει στους 7141. Είναι ένα μεγάλο νούμερο που δυστυχώς φοβάμαι πως θα αυξηθεί σημαντικά και το επόμενο διάστημα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Σπύρος Επιτροπάκης.

Σύμφωνα μαλιστα με πληροφορίες μεταξύ αυτών βρίσκονται και αρκετοί μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμα και καταστηαμτάρχες που ήδη η κατάσταση τους οικονομικά ήταν εξαιρετικά δύσκολη και έχουν βρεθεί μετέωροι λόγω της πανδημίας και έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια της περιφέρειας Κρήτης.