Το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν έχει μειωθεί καθόλου τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη με αφορμή τον διαγωνισμό που θα βγει στον αέρα για την κτηνιατρική κάλυψη στο καταφύγιο αδέσποτων .

«Δυστυχώς στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Ηρακλείου μπορούμε να φιλοξενήσουμε 80 ζώα όταν σε όλο το δήμο υπολογίζεται πως τα αδέσποτα φτάνουν τα 4.000-5.000. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να μην υπάρχει περεταίρω διόγκωση του προβλήματος. Θα πρέπει οι πολίτες όταν παίρνουν ένα ζωάκι να μην το εγκαταλείπουν μετά από λίγο καιρό. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με κάθε μέσο όμως θα πρέπει και οι πολίτες να δείξουν την απαραίτητη συνέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Καναβάκη επισημαίνοντας πως υπάρχει ένας μικρός αριθμός πολίτων που το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ενδιαφέρον για να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο από το καταφύγιο του δήμου.

Παράλληλα, χθες η κα. Καναβάκη, υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια τροφών για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσουν προσεχώς οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλώσιμων ειδών.