Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων

Πρέπει να διαβάσετε

Την Πέμπτη 30/3 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων πραγματοποίησε περιοδεία  στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη και Δημήτρη Ανθούση, καθώς και τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζομένους, αναδείχθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των συνεργείων, όπου δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μέρος των αναγκών αυτών καλύπτεται από συμβασιούχους και μάλιστα χαμηλόμισθους ή με εργολαβικά συνεργεία .

Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Ανθούσης αναφέρθηκε στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων  που μεταφέρουν στους δήμους αρμοδιότητες χωρίς πόρους ενισχύοντας την λογική της ανταποδοτικότητας σε κάθε τι, την λογική κόστους οφέλους, την υποστελέχωση των υπηρεσιών που δημιουργεί μια σειρά δυσλειτουργίες παντού.

Ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να δυναμώσει η φωνή του λαού, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο ίδιος ο λαός! Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους, στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Είναι δίπλα σταθερά στις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται από τα σωματεία των ΟΤΑ, όπως η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/3 στο Ηράκλειο. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στην Βουλή για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στελέχωση των υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το ΚΚΕ είχε προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 103 και την κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Τα ίδια κόμματα που εξασφαλίζουν δις ευρώ για την στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων, είναι αυτά που επικαλούνται τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια όταν είναι να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων στους Δήμους.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι την διέξοδο θα την δώσει ο ίδιος ο λαός , με την οργάνωσή του στα συνδικάτα, τον ανυποχώρητο αγώνα του απέναντι στις πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα