Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Χανίων στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων

Πρέπει να διαβάσετε

Την Τετάρτη 5/04, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων πραγματοποίησε περιοδεία στον 1ο  Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη, καθώς και τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη βάρδια έγινε εκτενής  αναφορά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινάει σε λίγες μέρες, αλλά και στις αιτίες και τους αρνητικούς παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν, τα προηγούμενα χρόνια, στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών.

Στην παρέμβασή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισήμαναν  ότι το ΚΚΕ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Δήλωσαν ότι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στο 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει 52 ερωτήσεις για ζητήματα πυροπροστασίας των δασών, ελλείψεων σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, για προσλήψεις στη Δασική υπηρεσία και την Πυροσβεστική, για μονιμοποίηση όλων των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών.

Στο τέλος της συνάντησης επισημάνθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες διατήρησαν όλο το καθεστώς υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, με βαριές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και το περιβάλλον.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους οι Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης τόνισαν, για άλλη μία φορά, ότι το ΚΚΕ διαθέτει προτάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμπορευτούν μαζί του και στους αγώνες και στην κάλπη, για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα