Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Η αφίσα του “Συνδέσμου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” γράφει επί λέξει τα εξής:
“Έχουν περάσει 80 χρόνια από την στιγμή που η ελίτ των στρατευμάτων του Γ’ Ράιχ πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την ανδρεία τους”.” Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στους αδελφούς μας αερομεταφερόμενους οι οποίοι με επιτυχία έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική από αέρος, επιχείρηση στην Ιστορία”
 Με απλά λόγια, ο “σύνδεσμος” καλούσε τα μέλη του από όλη την Ευρώπη ,στην Κρήτη από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου, όχι για να τιμήσουν την επέτειο της Μάχης, αλλά ειδικά τους “επίλεκτους του Γ΄ Ράιχ”.
Να τιμήσουν δηλαδή το ίδιο το Ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και την πρώτη επιτυχή αεραπόβαση της Ιστορίας.
Ο ‘Σύνδεσμος” δεν είναι κάτι το τυχαίο ή το περιθωριακό όπως θα θεωρήσουν πολλοί. Πληροφορούμαι ότι 33 σύλλογοι Αλεξιπτωτιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο είναι μέλη του.
Ομοίως έχει ως μέλη συλλόγους από το Βέλγιο ,την Δανία ,την Γερμανία ,την Ισπανία ,αλλά κατεξοχήν από τις πρώην ‘ανατολικές ‘ χώρες. Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κροατία,Λιθουανία, Ουκρανία, Λεττονία κ.α.
Έδρα του είναι η Σλοβακία. Η Σλοβακία. Εκείνη που με την εισβολή των Ναζί το 1938 ,έσπευσε να αποσχιστεί από την Τσεχία και να ταυτιστεί μέχρι τέλους μάλιστα ,με το Γ΄Ράιχ. Η Σλοβακία που ομοίως κατά την “Άνοιξη της Πράγας “, αντί να συνταχτεί με τον “φιλελεύθερο κομμουνισμό” του Ντούμτσεκ ,πούλησε ξανά τους Τσέχους και συντάχτηκε με τους Σοβιετικούς εισβολείς.
Ανήκουν δηλαδή οι Σλοβάκοι στους λαούς εκείνους που κοιμήθηκαν μια νύχτα ως Ναζί και την άλλη μέρα ξύπνησαν Κομμουνιστές.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν χωρίς πολλά λόγια , τι ποιότητας είναι οι ιδρυτές και ταγοί του “Συνδέσμου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” .
  Ιστορικά ανερμάτιστοι άνθρωποι.
 Και μ’ αυτούς συντάσσονται 33 ελληνικοί σύλλογοι…
Ασφαλώς, μετά την κατακραυγή και την ανιστόρητη αθλιότητα η αφίσα απεσύρθη, όπως ακυρώθηκε και η …εκδρομή στην Κρήτη ,την οποία διοργάνωναν έναντι αντιτίμου 365 ευρώ ,με δώρο ένα t-shirt και ένα ..τσίγκινο παράσημο…
 Και για να σταματήσει η σπέκουλα.
Καμία ελληνική Αρχή. Ούτε κεντρικά, ούτε αυτοδιοικητικά, είχε δώσει την παραμικρή άδεια σ αυτούς τους φαιδρούς.
Δεν βρεθήκαμε λοιπόν μπροστά στον κίνδυνο να …”ξανάρθουν οι Γερμανοί” .Αλλά να μας κουβαληθεί ένα τσούρμο ιστορικά άσχετων και γι’αυτό επικίνδυνων ηλιθίων…
Ομοίως τώρα ,για  την ιστορία ακριβώς ,οφείλω να σημειώσω τα ακόλουθα .
“Η Ένωση παλαίμαχων Αλεξιπτωτιστών της Γερμανίας, πάντα μετείχε στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.
Ουδέποτε αυτοί οι άνθρωποι, οι ίδιοι δηλαδή που είχαν πολεμήσει στην Μάχη και οι οποίοι βέβαια δεν ζουν πια, προσέβαλαν ή προέβησαν σε οποιαδήποτε απαξιωτική πράξη σε βάρος των Κρητικών ή συνολικά των Ελλήνων. Ούτε προέβαλαν εαυτούς ως “κατακτητές” και “ελίτ του Γ Ράιχ”. Και τώρα έρχεται μια “Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” με έδρα την Σλοβακία να τιμήσει τους Ναζί! “
Και με την ευκαιρία. Επειδή το Ελληνικό κράτος ,θα εξαντλήσει πάλι την υποχρέωση τιμής προς τους Έλληνες και Συμμάχους νεκρούς της Μάχης με την συνήθη κατάθεση στεφάνων ,ας φτιαχτεί επιτέλους στα πρότυπα ναι του Γερμανικού στο Μάλεμε και του Συμμαχικού στη Σούδα, ένα Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στην Κρήτη ,για τους άνω των 1000 Ελλήνων στρατιωτών, αξιωματικών ,χωροφυλάκων και “ενόπλων πολιτών ” που έπεσαν μαχόμενοι τον Μάιο του 1941.
ΥΓ. -Οι ελληνικοί σύλλογοι που είναι εγγεγραμμένοι στην εν λόγω Ομοσπονδία Αλεξιπτωτιστών, προλαβαίνουν να φύγουν εκτός να θέλουν να ταυτιστούν με την νεοναζιστική – από χέρι ανθελληνική προπαγάνδα.
– Ομοίως ,όσοι διείδαν στην κίνησή αυτή των ανόητων την ευκαιρία να βάλουν κατά την Ενωμένης Ευρώπης, κατά της Ευρωζώνης κλπ, ας το κοιτάξουν. Γιατί ήδη μια φορά έχουν πιαστεί κορόιδα.

Γιώργος Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι δημοσιογράφος