Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
25 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Πέρασε» τη συστέγαση του 42ου Νηπιαγωγείου με το 35ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου η δημοτική αρχή παρά τις αντιδράσεις των γονέων

Πρέπει να διαβάσετε

Με αντιδράσεις από τον σύλλογο γονέων του 35ου δημοτικού σχολείου ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου τη Δευτέρα 25 Αυγούστου. Ο λόγος της αντίδρασης ήταν η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης να μετεγκατασταθεί σε τμήμα του 35ου, μια τάξη του 42ου νηπιαγωγείου.

Το 42ο νηπιαγωγείο ανήκει στα σχολεία που βρίσκονται σε διαδικασία έξωσης, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν κέρδισε την σχετική αγωγή προς τον Δήμο.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης τόνισε ότι η λύση της συστέγασης είναι προσωρινή, ωστόσο οι γονείς ανέφεραν μια σειρά προβληματισμών ακόμη για την ασφάλεια των παιδιών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση συντάχθηκε με τους γονείς και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα που συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που έχει ανατεθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση από το κεντρικό κράτος χωρίς τους ανάλογους πόρους. Για το επίμαχο θέμα ωστόσο ο κ. Καλοκαιρινός πρότεινε να προχωρήσει η ψήφιση του θέματος για να μη μείνει το 42ο νηπιαγωγείο μετέωρο και να τρέξουν οι διαδικασίες για να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν μια άλλη, καλύτερη λύση.

Εντέλει το θέμα πέρασε με τις ψήφους των μελών της δημοτικής αρχής, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των γονέων.

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα