Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο της 32χρονης από αλλαντίαση

Πρέπει να διαβάσετε

Απόφοιτη του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν η 32χρονη Μαρία Γρυπιώτη, η οποία έχασε τη ζωή της από τροφιμογενή αλλαντίαση, μετά από δείπνο σε εστιατόριο του Μπορντό, στη Γαλλία.

Η άτυχη Μαρία είχε ξεκινήσει πρόσφατα τον έγγαμο βίο της, καθώς στα τέλη Μαΐου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στο Παρίσι, ωστόσο μία επίσκεψη στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» στο Μπορντό έμελλε να αποβεί μοιραία.

Η 32χρονη βρέθηκε στο εστιατόριο μαζί με τον σύζυγό της και τον πατέρα της και κατανάλωσε ένα πιάτο με κονσερβοποιημένες σαρδέλες, κάτι που, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν η οικογένειά της και τα γαλλικά μέσα, ήταν το μοιραίο πιάτο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει βυθιστεί στο πένθος για τον ξαφνικό θάνατο της άτυχης 32χρονης.

Σε ανακοίνωσή τους οι απόφοιτοι του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρουν: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια της απόφοιτης του Τμήματος Χημείας, κας Μαρίας Γρυπιώτη. Θυμόμαστε τη Μάρη ως μια ζωντανή και δραστήρια παρουσία στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στους χώρους του Χημικού, την περίοδο 2009-13, με ενεργό συμμετοχή και στα πολιτιστικά δρώμενα του Πανεπιστημίου μας μέσω της θεατρικής ομάδας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου και το 2021 έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Warwick στο πεδίο της Φαρμακευτικής Χημείας. Από τον Οκτώβριο του 2021 εργαζόταν στην εταιρεία DNA Script στο Παρίσι. Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και το σύζυγό της, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και δύναμη για να ξεπεράσουν την προσωπική απώλεια». 

Ο σύζυγος και ο πατέρας της, που τη συνόδευαν στο γεύμα, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα