Με τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκίνησε την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, αναφερόμενη στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο συμφώνησαν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας επαφή ανάμεσά τους, ενώ, παρά τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις των δύο χωρών σε διάφορα ζητήματα, συμφώνησαν ότι η ένταση του 2020 δεν πρέπει να επαναληφθεί το 2021. Απαντώντας στην συνέχεια σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως δεν θα υπάρχει κάποιος «ειδικός μηχανισμός» απευθείας επαφής των δύο ηγετών.

«Επιπλέον, χαρακτήρισαν θετική την ενεργοποίηση όλων των υφισταμένων διαύλων επικοινωνίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση της θετικής ατζέντας επί 25 σημείων στα οποία εργάζονται ήδη οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και για τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19», είπε η κυρία Πελώνη.

Συνέχισε δε η κυβερνητική εκπρόσωπος, πως οι διαφωνίες προφανώς παραμένουν, παρά τη θετική διάθεση που διαπιστώθηκε. Μένει να φανεί στην πράξη αν αυτή η διάθεση αποδειχθεί ένα ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων.

Πηγή: protothema.gr