Σύνθημα εντατικοποίησης των ελέγχων κατά της διασποράς του κορωνοϊού δίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός. Η αύξηση των κρουσμάτων και τα ανησυχητικά στοιχεία για τις τάσεις διασποράς στην κοινότητα ενεργοποιούν τον τοπικό μηχανισμό ελέγχου για αυστηροποίηση των ελέγχων με στόχο την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που ισχύουν.

«Στο Ηράκλειο σφίγγει ο κλοιός του κορωνοϊού. Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για το επιδημιολογικό φορτίο είναι ανησυχητικό», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ο μηχανισμός ελέγχου βεβαιώνει παραβάσεις.  

«Δυστυχώς παρατηρείται από τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας η μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Εντοπίζουμε φαινόμενα χαλαρότητας σε λαϊκές αγορές και καταστήματα τροφίμων», πρόσθεσε ο κ. Παττακός που αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική ευθύνη των πολιτών.

«Μετά τις 6 το απόγευμα παρατηρείται αδικαιολόγητη κυκλοφορία πολιτών. Επίσης κάποια καταστήματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους και μετά την ώρα απαγόρευσης», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Ενόψει της Τσικνοπέμπτης ξεκαθάρισε επίσης πως απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές.

«Απαγορεύεται από τους πολίτες να στήσουν υπαίθριες ψησταριές. Όχι λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για υγειονομική απαγόρευση που ισχύει εδώ και χρόνια», επεσήμανε ο κ. Παττακός.