Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δηλητηρίαση από κεταμίνη» κατέθεσε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

Κατάθεση στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα έδωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε εξετάσει τη σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε σε τυπική κατάθεση προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με σημεία του πορίσματος, το οποίο είχε παραδώσει πριν από λίγες ημέρες στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στην κατακλείδα του πορίσματος ο ιατροδικαστής κατέληγε στο ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε «θανατηφόρα δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη».

Τζωρτζίνα: Τι θα γίνει με την εκταφή της 9χρονης

Ο κ. Μπουζιάνης είχε αναφέρει επίσης, ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο». Μετά την κατάθεσή του εφόσον η ανακρίτρια κρίνει σκόπιμο δύναται να διατάξει εκταφή της σορού για τη λήψη γενετικού υλικού.

Ο κ. Μπουζιάνης είχε αναφερθεί στο πόρισμά του και στις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, τις οποίες εντόπισε  εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα