Πατήρ Αντώνιος Μουτιάμπα: Από την Κρήτη στην Ουγκάντα για την μόρφωση χιλιάδων παιδιών

Πρέπει να διαβάσετε

«Η Κρήτη είναι ένα κομμάτι για μένα», δήλωσε ο πατήρ Αντώνιος Μουτιάμπα, ο οποίος δεν ξεχνά το ξεκίνημά του από τη Μεγαλόνησο αλλά και τον Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, που τον μύησε στην ορθοδοξία αλλά και στο ιεραποστολικό έργο που τον οδήγησε στην Μαύρη Ήπειρο, βοηθώντας πλέον χιλιάδες παιδιά να μορφωθούν αλλά και να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας.

Ο π. Αντώνιος, βρέθηκε στην Τηλεόραση CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση με τον Κώστα Συλιγάρδο, καθώς το Σάββατο έδωσε το παρών στο πρώτο ανοιχτό συνέδριο για την υγεία, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην περίοδο που ζούσε στα Χανιά, όπου αποφοίτησε από το τεχνικό λύκειο, μετά σπούδασε σε γεωπονική σχολή στην Αθήνα και μετά ο δρόμος τον οδήγησε και πάλι στα Χανιά και συγκεκριμένα στην ιερατική σχολή.

Ο π. Αντώνιος όμως ήθελε να πάει ακόμη πιο μακριά. Ήθελε να βοηθήσει χιλιάδες παιδιά που μέχρι και σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στις παροχές υγείας και στα σχολεία. Πήγε στην Ουγκάντα και δημιούργησε σχολείο με το όνομα «Ειρηναίος Γαλανάκης».

Όπως ο ίδιος λέει, βοηθάει χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, καθώς στην Ουγκάντα είναι ιδιωτική, να τελειώσουν το δημοτικό, ώστε να μάθουν να επικοινωνούν και να έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ορθοδοξία.

Μέσα από τον σύλλογο «Αγάπη κι Ελπίδα» που έχει δημιουργήσει, ο π. Αντώνιος, κάλεσε όποιον έχει τη δυνατότητα καταβάλλοντας το ποσό των 200 ευρώ ετησίως, να γίνει ανάδοχος γονέας και να βοηθήσει κι άλλα παιδιά να πάνε σχολείο.

Μάλιστα, ο π. Αντώνιος ανέφερε πως με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, έχουν δημιουργήσει στην Ουγκάντα ένα μικρό ιατρείο και επόμενος στόχος είναι η δημιουργία νοσηλευτικής σχολής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα