ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι τουρκικές προκλήσεις προκαλούν ανησυχία και θυμίζουν τις ευθύνες όλων των συμμάχων μας

Στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρεται σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή του, μιλά για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, για την έξοδο ερευνητικών πλοίων στο Αιγαίο και για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας τις ευθύνες που έχουν οι σύμμαχοι της Ελλάδας απέναντι σε τέτοιοιες συμπεριφορές που κλιμακώνουν την ένταση. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι πρέπει να παύσει η πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία από τις ΗΠΑ και να τηρηθεί πιο σκληρή στάση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την τουρκική προκλητικότητα:

Οι εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις με την έξοδο ερευνητικών σκαφών στο Αιγαίο, τις υπερπτήσεις και την προκλητική ρητορική εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλούν ανησυχία και υπενθυμίζουν τις ευθύνες όλων των συμμάχων απέναντι στη γείτονα.

Η χώρα, που καταπατά συστηματικά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εγκλωβισμένη στα αναθεωρητικά της σχέδια, δεν νοείται να «χαϊδεύεται» και να εξοπλίζεται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να εμποδίσει οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία.

Τα εθνικά μας θέματα απαιτούν αντιμετώπιση με εθνική συνεννόηση και την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής έξω από όρους συγκυριακής επικοινωνίας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα