Πασχαλινές δημιουργίες και άλλες δράσεις για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν οι μαθητές των σχολείων που επισκέφθηκαν τα Κ.Η.Φ.Η ( Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) της Αγίας Τριάδας και Νέας Αλικαρνασσού.
Στο Κ.Η.Φ.Η Νέας Αλικαρνασσού μαθητές και μαθήτριες της Γ1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού συμμετείχαν στην εκδήλωση που είχε άρωμα της παλιάς παλιάς εποχής με θέμα: «Συνάντηση γενεών για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί, τα ήθη και έθιμα της Λαμπρής που χάνονται» με στόχο της δράσης, τη συνάντηση των δυο γενεών. Με την καθοδήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου , ομάδα ωφελούμενων μέσα από μικρό θεατρικό διάλογο αλλά και μαντινάδες καλωσόρισαν τα παιδιά στο χώρο και τους περιέγραψαν την καθημερινότητα τους στην δομή και το προσωπικό που αποτελείται. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τους μικρούς μαθητές όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα για τα ήθη και έθιμα της Λαμπρής των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων που χάνονται. Οι ωφελούμενοι μοιραστήκαν με τα παιδιά την παλιά μέθοδο βαφής των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, ζύμωσαν Λαζαράκια και έμαθαν την ιστορία τους. Οι αφηγήσεις καταγράφηκαν σε έντυπο από την Κοινωνική Λειτουργό και δοθήκαν στα παιδιά ως αναμνηστικό δώρο μαζί με Λαζαράκια.
Σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Η.Φ.Η Αγίας Τριάδας μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του Ευρωπαϊκού σχολείου έμαθαν για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα με φωτογραφικό υλικό, δημιούργησαν πασχαλινά κουλουράκια και δώρισαν στους ωφελούμενους υπέροχες κάρτες και ζωγραφιές.
Τα Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων υπάγονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου και λειτουργούν με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027».