Πάσχα: «Πήραν φωτιά» σούβλες για το ψήσιμο του οβελία στην Κρήτη (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, οι Κρητικοί έβγαλαν τις σούβλες σε πεζοδρόμια, αυλές και στις γειτονιές και ξεκίνησαν το ψήσιμο του οβελία, όπως ακριβώς το επιβάλλει το έθιμο της ημέρας.

Οι Κρητικοί έκατσαν στο γιορτινό τραπέζι, αντάλλαξαν ευχές και τίμησαν τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: αρνί, κατσίκι ή άλλο ψητό κρέας και πασχαλινά γλυκά.

Στα Χανιά, παρά τον άστατο καιρό, ο οποίος από το μεσημέρι βελτιώθηκε αισθητά, οι ταβέρνες στο Ενετικό Λιμάνι από νωρίς το πρωί έστησαν τις σούβλες, τηρώντας το έθιμο.

Με φόντο τον Φάρο των Χανίων δημιούργήθηκε ένα άκρως Πασχαλινό και γιορτινό σκηνικό για παρέες και οικογένειες.

Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που επέλεξαν να σουβλίσουν στις αυλές των σπιτιών τους και στις γειτονιές τους όπου τήρησαν κατά γράμμα το έθιμο, με πολύ φαγητό, πολλή μουσική και πολλά χαμόγελα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα