Είναι το τρίτο καλοκαίρι που παραμένει κλειστό και αυτό έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και παράπονα από ηρακλειώτες που ειδικά το καλοκαίρι το είχαν στέκι. Ο λόγος για το αναψυκτήριο που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Γεωργιάδη και παραμένει κλειστό λόγω των έργων που εκτελούνται ακόμα για την αναμόρφωση του πάρκου.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου είναι να μην παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα κλειστό το αναψυκτήριο καθώς μόλις ο ανάδοχος ολοκληρώσει τις εργασίες γύρω από αυτό θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του.

Η μεγάλη βέβαια διαφορά είναι πως το αναψυκτήριο θα λειτουργήσει από τη δημοτική επιχείρηση του δήμου τη ΔΕΠΑΝΑΛ. Το συγκεκριμένο θέμα περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο στόχος είναι με τον τρόπο ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί από τη δημοτική επιχείρηση και όχι από ιδιώτη όπως γινόταν για πολλά χρόνια.

Για να λειτουργήσει το αναψυκτήριο θα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες στο κτίριο που θα τις εκτελέσει η ίδια η ΔΕΠΑΝΑΛ με τα συνεργεία της με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και παράλληλα με τις εργασίες που εκτελεί εκεί ο ανάδοχος του έργου ανάπλασης του πάρκου. Βασικός στόχος σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη είναι η λειτουργία του να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι ή έστω τον Σεπτέμβριο και να παραμείνει ανοιχτό για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.