Πάρις Κουκουλόπουλος: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία

Ο κ. Κουκουλόπουλος έλαβε 255 ψήφους «υπέρ», ενώ 16 βουλευτές ψήφισαν «παρών»

Intime

Στο αξίωμα του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κουκουλόπουλος έλαβε 255 ψήφους «υπέρ», ενώ 16 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναλαμβάνει την θέση του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής μετά τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφο 3 του ΚτΒ που ορίζει ότι «η θητεία αντιπροέδρου της Βουλής λήγει αυτοδικαίως σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητας του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την οποία προέρχεται».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ήταν παρών κατά την Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας για την εκλογή του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής από τη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής.

Ο προεδρεύων Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της εκλογής στο αξίωμα του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής του Πάρι Κουκουλόπουλο του ευχήθηκε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές.

Ποιος είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Πάρις Κουκουλόπουλος γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 26 Μαρτίου 1956. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ Χημικός – Μηχανικός, μιλάει Αγγλικά και είναι παντρεμένος.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει αδιάλειπτα από το 1974 στις πολιτικές διαδικασίες της οργάνωσης και σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της. Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος Κοζάνης (1991-2009) και είναι ο πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (1999-2007). Διετέλεσε μέλος και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ από την ίδρυση της, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρός της, και μέλος στη Μόνιμη Συνδιάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009-2014, ενώ επανεξελέγη βουλευτής Κοζάνης στις εκλογές του 2023. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικών το 2011 και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2014.

Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, είχε οριστεί ως ένας από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο

Έντονη αντίδραση του Φραγκίσκου Παρασύρη για τη δομή μεταναστών και τον σχεδιασμό για τις Μαλάδες

Επόμενο

Νέες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Αρχαίας Ελεύθερνας

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ο Φρ. Παρασύρης για τον θάνατο του Μάνου Φραγκιαδουλάκη: Αγωνιστής της δημοκρατικής παράταξης και άνθρωπος με σταθερές αξίες

Η συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη για τον θάνατο του Μάνου Φραγκιαδουλάκη   «Ο…