Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνακάκη για την αποξήλωση του στεγάστρου του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Παρέμβαση προς την Ειδική Επιτροπής Λογοδοσίας Δήμου Ηρακλείου θέτει η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αντωνακάκη, για την αποξήλωση του στεγάστρου του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα η κ. Αντωνακάκη αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
θα ήθελα  να θέσω υπόψιν σας για συζήτηση στην Επιτροπή Λογοδοσίας ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει στον Δήμο μας..
Ολοι γίναμε μάρτυρες των όσων εκτυλίχθησαν με φοντο τη μεγαλύτερη αθλητική υποδομή του Δήμου μας και τη μεγαλύτερη της Κρήτης.Μέσα σε 9 χρόνια επαναλήφθηκε με πανομοιότυπο τρόπο η αποξίλωση μέρους του ανατολικού στεγάστρου, όπως είχε συμβει και το 2015 με το Δυτικό.
Μια ακομη απόδειξη της παντελούς έλλειψης ουσιαστικής συντήρησης.Μπορεί να ειπωθηκε οτι το 2022 είχε γινει συντήρηση , πράγματι είναι αληθές ότι δρομολογήθηκαν εργασίες συντήρησης, όπως τις περιγράψανε το 2022.Ομως σε τι αναφέρονταν αυτές οι εργασίες; H συντήρηση του ανατολικού στεγάστρου την οποία επικαλούνται δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μερικές δεκάδες μπαλώματα στην μεμβράνη του στεγάστρου και οχι στο καθεαυτό στέγαστρο.
Με αυτά τα δεδομένα ερχόμαστε στο σήμερα για να διαχειριστεί ο δήμος μας ξανά μια αντίστοιχη κατάσταση του 2015,που μας κόστισε 1,7 εκ ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση του δυτικού στεγάστρου.Ενημερωθήκαμε οτι τωρα για το ανατολικό στέγαστρο θα απομακρυνθεί το ¼ του στεγάστρου,προκειμένου να διασφαλιστεί. Επομένως θα χρειαστεί σε δευτερο χρονο να γίνει η αποκατάσταση του του ¼.Αυτό σημαίνει οτι χοντρικά θα  απαιτηθούν 400 με 500 χιλιάδες ευρώ. Πότε; Tην ώρα που απο το 2002 δεν έχει υπάρξει ποτέ καμια σοβαρή προσπάθεια της καθεαυτής αθλητικής υποδομής. Είναι εντυπωσιακό ότι το στάδιο φέρει το βασικό του εξοπλισμό από τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η διαχείριση και ανάπτυξη περιορίζεται μέχρι και σήμερα στα στοιχειώδη για να είναι ανοιχτή η εγκατάσταση και μάλιστα όπως αποδείχθηκε δις χωρίς επαρκή ασφάλεια.
Με αυτα τα δεδομένα και προκειμένου να γίνει μια καλύτερη στόχευση και προτεραιοποίηση των αναγκών αναρωτιέμαι  έτσι οπως εχει διαμορφωθεί η κατάσταση γιατί να πρέπει να συζητάμε για την αποκατάσταση του ανατολικου στεγάστρου ενω ηδη υπαρχει ενα νέο στέγαστρο ,αρα υπάρχουν στεγασμένες θέσεις 3.000 εως 5.000 στη δυτική κερκίδα, και να μην διεκδικήσουμε να αντλήσουμε πόρους για μια γεναία παρέμβαση συντήρησης στην καθευατή αθλητικη υποδομη;
Για παράδειγμα το ταρτάν τόσο στο κεντρικο οσο και στο βοηθητικο στάδιο πλεον χαρακτηρίζεται ακατάλληλο.Έχει χάσει τις ιδιότητες του μετά απο 22-23 χρονια χρήση ενω αποτελει ανασταλτικο παράγοντα για να φιλοξενησει το Παγκρητιο σταδιο μεγαλες διοργανωσεις.Ενω για το στέγαστρο το παρελθόν μας έδειξε οτι δεν τίθεται τετοιο θεμα.Θυμιζω οτι ξηλωθηκε το δυτικο τον Ιανουαριο του 2015 και τον Ιουνιο φιλοξενηθηκε το Ευρωπαικο πρωταθλημα στιβου εθνικων ομαδων.9 χρόνια μετά ειναι βεβαιο οτι με αυτο το ταρταν αλλα και τις απαρχαιωμενες και με παντελη ελλειψη συντήρησης εσωτερικες υποδομες ,μια αντιστοιχη διοργανωση δεν πρόκειται να επιλεγει για το Παγκρήτιο.
Θέτω θέμα οικονομίας κλίμακος.Να δουμε τη μεγαλη εικόνα και να μην εγκλωβιστουμε στη διεκδίκηση υπερογκων κονδυλιων για κατι που δεν καθοριζει τη λειτουργια του  Παγκρητίου αλλά να επενδύσουμε στην αθλητική του αναβάθμιση.Γι΄αυτο προτείνω ο Δήμος  μέσω της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ,  να ζητήσει απο την Ευρωπαική Ομοσπονδια στιβου καθως και την Παγκόσμια να μας αποσαφηνίσουν εαν το στάδιο με ενα στέγαστρο αλλα με σύγχρονο ταρτάν και συντηρημένες υποδομες και νεο εξοπλισμο μπορεί να διεκδιήσει διοργανώσεις ή αν με δυο νέα στέγαστρα αλλα χωρις νεο ταρταν και εξοπλισμό μπορεί να το κάνει.
Εκτός και αν μπορούν άμεσα να βρεθούν κονδύλια για όλα. Εμείς
σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε αρωγοί ως παράταξη σε κάθε προσπάθεια προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα