Επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών είναι το νερό στην περιοχή Διμηνιού στο Κιάτο Κορινθίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Όπως αναφέρουν, το νερό είναι μαύρο, με πολλά άλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και σκουλήκια σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, καθώς με αυτό που ρέει στους σωλήνες ύδρευσης δεν μπορούν να πλύνουν ούτε τα πιάτα.

Την επικινδυνότητα του νερού έχει πιστοποιήσει και επίσημος έλεγχος των Αρχών. Εξαιτίας αυτού, δύο μικρά παιδιά στην περιοχή διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. «Δυστυχώς το νερό είναι χάλια. Στις οικίες που δεν έχουν εγκατάσταση φίλτρων, είναι το νερό όπως το βλέπετε στις εικόνες», τόνισε η θεία των παιδιών, διευκρινίζοντας πως οι γιατροί τους βοήθησαν να καταλάβουν πώς νόσησαν τα δύο παιδιά.

«Το κοριτσάκι είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα. Νόσησε στην πρώτη καραντίνα. Το αδερφάκι της, που νόσησε αργότερα, είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα με σαλμονέλα» υπογράμμισε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

Kαι τα δύο παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η γυναίκα που μίλησε δημόσια καταγγέλλει πως στην περιοχή έχουν καταγραφεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον Δήμο. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πηγή: ethnos.gr