Παρέμβαση ΔΣΑ για την αιματηρή επίθεση στο Εφετείο – Για «ολιγωρία» αστυνομικών κάνει λόγο ο Βερβεσός

Πρέπει να διαβάσετε

Το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Τετάρτη έξω από το Εφετείο Αθηνών σχολίασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός.

Ο κ. Βερβεσός επισήμανε πως «το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου, παρουσία αστυνομικής δύναμης, η οποία επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά δίνει το ‘παρών’ ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών».

«Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές».

Και προσέθεσε πως «δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες», σημειώνοντας πως «δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών».

«Δεν αρκεί πάλι μια αλυσιτελής ΕΔΕ»

«Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να αισθάνονται, αλλά και να είναι πράγματι ασφαλείς», δήλωσε ο Δημήτρης Βερβεσός.

«Επίσης, δεν αρκεί πάλι να διενεργηθεί άλλη μια αλυσιτελής ΕΔΕ, από αυτές που παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς που ολιγώρησαν δραματικά να επέμβουν», κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα