Παραβίαζε προφίλ γυναικών και τις εκβίαζε – Θύματα τρεις γυναίκες

Πρέπει να διαβάσετε

Εκβιασμό από άγνωστο που είχε «χακάρει» το messenger τους σε Instagram και Facebook και είχε αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές συνομιλίες τους, φωτογραφίες και βίντεο κατήγγειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μια από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, που προχώρησαν μάλιστα σε έρευνες και κατασχέσεις στο σπίτι του στην Αττική.

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για ένα 38χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκδικητικής πορνογραφίας.

Ο 38χρονος, που ενδεχομένως να είχε συνεργούς, παραβίασε τα προφίλ των γυναικών για να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Στη συνέχεια, ο άνδρας απειλούσε να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές τους στιγμές ακόμη και σε πορνογραφικά σάιτ, ζητώντας ως αντίτιμο το ποσό των 1.000 ευρώ, σε ψηφιακό πορτοφόλι.

Σε περίπτωση που οι γυναίκες δεν υπέκυπταν στον εκβιασμό του, τότε εκείνος κοινοποιούσε το υλικό στις επαφές του παραβιασμένου προφίλ αλλά και σε άγνωστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τα αδικήματα της «εκδικητικής πορνογραφίας σε βαθμό κακουργήματος», «εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα» και «απάτη σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφορίων ή δεδομένων».

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα