Η κρίση που προκάλεσε η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19 έχει εμφανείς επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας μας.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγει το ΕΛΜΕΠΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

«Ξεκινάμε ένα ερευνητικό έργο, έχοντας μια επιστημονική ομάδα με εγκεκριμένα μέλη, στοχεύοντας στην καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας στην Κρήτη, με σκοπό την ανάκαμψη, τη σύνταξη προτάσεων και την εξεύρεση λύσεων, ώστε να επανέλθουν γρηγορότερα οι επιχειρήσεις», εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Ματαλλιωτάκης πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια για συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων και ποιοτικότερων δεδομένων, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι «θα είναι δύσκολο, αφού και οι επιχειρήσεις τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες».

Σε κάθε περίπτωση, θα ερευνηθεί η κοινή γνώμη των επιχειρήσεων, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, και πως τις αντιλαμβάνονται. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο της ανάπτυξης του νησιού και της επιχειρηματικότητάς του, το οποίο κάθε τόσο θα δίνει πληροφορίες και θα προτείνει λύσεις στους επιχειρηματίες του νησιού μας», επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Ματαλλιωτάκης.